ZAPYTAJ O PRODUKT

PURITAN SEDOCHOL PLUS 125 ml


Reguluje pracę wątroby i skutecznie odtruwa. Preparat osłaniający miąższ i regulujący pracę wątroby. Dzięki naukowo dobranym wyciągom ziołowym skutecznie odtruwa wątrobę, pobudza przemianę materii i zwiększa strawność paszy. Zawarte w preparacie zioła działają w synergii i przyspieszają tworzenie nowych komórek wątrobowych, a także poprawiają jej funkcje trawienne (zwiększone wydzielanie żółci). Preparat zalecany przy zatruciach toksynami grzybiczymi oraz po  kuracjach antybiotykowych, podczas sezonu lotów gołębi. Preparat idealny przy stosowaniu Matrixa, oraz innych energetyków nie zawierających  substancji chroniących wątrobę i nerki. Zawarty w preparacie wyciąg z karczocha jest bogaty w m.in.:  w beta karoten, witaminy z grupy B, witaminę C , potas, cynarynę oraz związki polifenolowe. Karczoch działa żółciopędnie i odpowiada za poprawę procesów trawiennych,wpływa na poziom lipidów oraz cholesterolu we krwi gołębia, pełni rolę ochronną dla układu naczyniowego. Zawarta w preparacie betaina oprócz ochrony wątroby, spełnia jeszcze jedną rolę a mianowicie jest nieodzowna do wytworzenia kreatyny, która odpowiada za poprawę kondycji i zwiększenie wytrzymałości organizmu.Wyciąg z ostropestu wspomaga odbudowę wątroby, wzmacnia i chroni organizm gołębia. Pomaga w utrzymaniu dobrego poziomu cukru.

SKŁAD: materiały paszowe: chlorek sodu (11.4.1) (NaCl), siarczan magnezu (11.2.3) (MgSO4 xH2O); Substancje mineralne:  Sód (Na 390 mg); Dodatki zootechniczne: wyciąg z ostropestu plamistego (CoE 551) 11%, wyciąg z mniszka lekarskiego (CoE 447) 9%, wyciąg z karczocha zwyczajnego (CoE 565) 10,5%, wyciąg curcumy  (CoE 163) 2,2%. Dodatki dietetyczne: grupa funkcjonalna 3 a: witaminy: cholina 7 600 mg (chlorek choliny), betaina 4 000 mg. Grupa funkcjonalna 3 c: aminokwasy: L-karnityna 4 800 mg.

STOSOWANIE: 1 ml / 1 L wody lub 1 kg karmy  przez  minimum 5 - 7 dni (wstrząsnąć przed użyciem). Osad jest naturalnym zjawiskiem.

Produkt bardzo wydajny 125 ml = 125 l gotowego preparatu!

 

* Ocena:
* Nick:
Email:
* Treść komentarza:
Dodaj komentarz
 
Facebook